Lasă un comentariu

Zilele Culturii Ortodoxe, editia a II-a

Protopopiatul Ortodox Roman Medias si Asociatia Culturala ”Mediasul nostru”, in parteneriat cu Primaria Municipiului Medias organizeaza, in zilele de 28-29 octombrie 2017, Zilele Culturii Ortodoxe. Evenimentul, numit initial Festivalul Culturii Ortodoxe, la prima sa editie, din 2016, se va desfasura, incepand din acest an, sub titulatura de ”Zilele Culturii Ortodoxe”, bucurandu-se, si de aceasta data, de binecuvantarea Mitropolitului Ardealului, IPS Dr. Laurentiu Streza.

Programul manifestarii de la Medias se doreste a fi un preambul al Intalnirii Internationale a Tinerilor Ortodocsi, ce se va desfasura, in cursul anului viitor, la Sibiu. Astfel, sambata, 28 octombrie, de la ora 16, pe scena Salii Traube, gazda manifestarii, vor urca grupuri de copii din parohiile ortodoxe Medias-Cimitir, Micasasa si Seica Mare, dar si un grup de persoane cu dizabilitati de la Centrul de Integrare prin Terapie Ocupationala Dumbraveni, care vor sustine momente artistice.

Duminica, 29 octombrie, de la ora 15, mediesenii sunt asteptati, tot la Sala Traube, la alte cateva momente cu o incarcatura culturala deosebita: o conferinta sustinuta de preot lector doctor Emanuel Pavel Tavala, consilier cultural la Mitropolia Ardealului, urmata de doua concerte: cel al Coralei ”Gheorghe Soima” a Protopopiatului Ortodox Roman Medias, singura corala barbateasca din Arhiepiscopia Sibiului, si cel al Corului Catedralei Ortodoxe Romane Medias. Programul duminical va fi intregit de un grup de copii din parohia Valea Viilor, intreaga manifestare urmand a se incheia cu doua comedii puse in scena de Trupa de Teatru Nescris ”Constantin Iugan” din comuna Sant (jud. Bistrita Nasaud), unicat in Europa.

In ambele zile ale manifestarii, in foaierul Salii Traube va fi deschisa o expozitie de obiecte bisericesti unicat, create de copiii si tinerii din Parohia Ortodoxa Slimnic.

Parteneri: Primaria Municipiului Medias, Konsta Splendid, Restaurantul „La Turn”, Medias News, Mediaslive, Radio Ring, Nova TV, Monitorul de Medias si Radio Medias 725. Intrarea la toate evenimentele incluse in program este LIBERA.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: